Collectiegebouw Boijmans Van Beuningen

De bouw van het nieuwe collectiegebouw voor museum Boijmans Van Beuningen is begonnen.  Met dit nieuwe collectiegebouw zal een iconisch gebouw worden toegevoegd aan Rotterdam. Het unieke gebouw is ontworpen door architectenbureau MVRDV en de hoofdaannemer op dit project is BAM Bouw en Techniek. Het bolvormige gebouw krijgt een spiegelende gevel die door Sorba geleverd zal worden. De glazen panelen in de spiegelende gevel krommen in zowel horizontale als verticale richting. Dit maakt het project een uitdaging die onze engineers graag aangaan. Hieronder zullen verschillende aspecten van dit project Boijmans Van Beuningen verder uitgelicht worden.

De bolvorm van het collectiegebouw is kenmerkend voor het hele gebouw. Om dit in het gehele gebouw door te voeren loopt deze kromming door in de toegangsdeuren. De uitdaging hierin was om een systeem te ontwerpen waarin de deuren zo onopvallend mogelijk aansluiten bij de rest van het ontwerp. In samenwerking met Walasco worden deze deuren ontwikkeld en zijn al 3D-vormgegeven. Onderstaande video geeft u een beter beeld van het uiterlijk en de werking van de deuren van het collectiegebouw.

Gerelateerde berichten

Glasgevel Collectiegebouw Boijmans Van Beuningen | Sorba