Zonnecellen Panelen Studio Solarix | Alpolic | Sorba

Zonnegevel van Studio Solarix en Kuijpers op Sorba panelen

Installatiebedrijf Kuijpers uit Helmond wil op het eigen kantoorpand een pilotgevel bouwen met zonnecellen. Dit gaat op basis van het concept van Studio Solarix. Dit concept moet de opwekking van zonne-energie gaan veranderen. Kuijpers heeft voor de onderconstructie, panelen en de assemblage hiervan Sorba Projects ingeschakeld.

Esthetische kant van zonnecellen

Studio Solarix wil met het zonnegevel concept dat zij hebben opgezet ervoor zorgen dat zonnecellen meer worden toegepast. Hierbij willen zij vooral inzetten op de esthetische kant van de zonnecellen.  Met het concept van Studio Solarix is een op maat gemaakt gevelelement ontstaan dat ook nog een hoge esthetische waarde heeft (zie foto) en zonne-energie opwekt. Studio Solarix won in 2016 al de Solar Design Award van de Dutch Design week en in 2017 presenteerden ze in samenwerking met Kuijpers, SCX Solar en de Spark Campus de eerste collectie energieopwekkende designpanelen. Kuijpers heeft besloten op de gevel van het eigen kantoorpand een pilot te starten met deze gevelpanelen met geïntegreerde zonnecellen.

Aluminium composiet panelen

Ze wilden in dit project graag gebruik maken van aluminium composiet panelen. Hierdoor kwam men uit bij Sorba voor het aluminium composiet materiaal Alpolic. Sorba gaat dan ook de panelen voor deze pilotgevel leveren waarbij ook de assemblage van de zonnecellen en ledverlichting op de panelen bij Sorba plaats zal vinden. De onderconstructie voor deze gevel zal ook door Sorba worden opgebouwd waar vervolgens de gevelpanelen in gehangen kunnen worden.

Nieuwe materialen

Voor Sorba is deze pilotgevel een interessant project omdat wij altijd proberen te innoveren op het gebied van materiaal en technieken. De toepassing van zonnecellen op gevels is zo’n innovatie waarbij wij graag meedenken. We zijn erg enthousiast over dit pilotproject en kijken uit naar de samenwerking met Kuijpers en Studio Solarix.

Afbeelding: Studio Solarix; Fotografie Marielle van Uitert