Studenten Fachhochschule Munster Sorba

Duitse Fachhochschule Münster bezoekt Sorba

Om meer samenwerking tussen de grensregio’s in Nederland en Duitsland te creëren, is door een aantal hogescholen, ondernemersorganisaties, bedrijven en Interreg Deutschland Nederland het Cross Border Talent project opgezet. Met dit project worden studenten en bedrijven aan elkaar gekoppeld voor grensoverschrijdende (afstudeer)stages. Ook voor Sorba speelt de Duitse markt een steeds grotere rol en we richten ons daarom ook met vacatures tot Duitsland. In juni ontving Sorba studenten van de Fachhochschule Münster voor een kennismaking met Sorba.

Cross Border Talent

Het Cross Border Talent project is bedoeld om meer samenwerking te creëren tussen de grensregio’s van Duitsland en Nederland. Met dit project willen bedrijven studenten van de Hogeschool Saxion, Fachhochschule Münster en Hochschule Osnabrück uitnodigen om over de grens te komen afstuderen. Om de studenten te enthousiasmeren voor afstudeerstages over de grens organiseert Cross Border Talent bedrijfsbezoeken. Sorba heeft in juni haar deuren geopend voor studenten van Fachhochschule Münster. Directeur Jan Kosters heeft de studenten kennis laten maken met Sorba en een rondleiding gegeven door het hoofdkantoor, de productiehal en mock-up ruimte. “Iedereen was zeer onder indruk van wat Sorba doet en wat wij mochten bezichtigen.” vertelde Sarah Schönfelder, projectmanager Cross Border Talent. De studenten vonden het bijzonder om te zien dat Sorba heeft meegewerkt aan prominente gebouwen.

Groei op Duitse markt

Sorba is een interessant stagebedrijf voor Duitse studenten, omdat ze bij Sorba de kans krijgen mee te werken aan bijzondere projecten in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast heeft Sorba sinds 2011 een afdeling verkoop in Schöningen, Duitsland, om de Duitse markt beter te kunnen benaderen. Hierdoor werkt Sorba steeds vaker aan Duitse projecten zoals Messehalle 12 in Frankfurt en Campus Derendorf in Düsseldorf. Door deze toename van projecten in Duitsland wordt ook de beheersing van de Duitse taal steeds belangrijker voor Sorba. Door medewerkers uit Duitsland aan te trekken hoopt Sorba de markt beter te kunnen bedienen.

Duitse werknemers

Door de toename van Duitse projecten en groeiende economie richten we ons voor sollicitanten ook steeds vaker tot Duitsland. Door de gunstige ligging van onze hoofdvestiging, op slechts 7 km van de grens met Duitsland, is het voor Duitse medewerkers mogelijk om in Nederland te gaan werken, maar in Duitsland te blijven wonen. De deelname aan het Cross Border Talent project is hierbij een mooie kans om Duitse studenten van de Fachhochschule Münster kennis te laten maken met Sorba, in de hoop ze ooit op een sollicitatie  terug te zien!

Meer artikelen van Sorba direct in uw inbox; Meld u aan voor de Sorba Nieuwsbrief!