Over Sorba

Hoewel Sorba Projects is begonnen als producent van convectoromkasting zijn wij tegenwoordig toegespitst op andere markten. Gevelbouw, interieurbouw en infrastructuurprojecten zijn onze voornaamste werkgebieden en we hebben hierin veel ervaring opgedaan. Over de afgelopen 40 jaar hebben we namelijk meegebouwd aan projecten als de golvende OV Terminal in Arnhem, het kleurrijke kantoorgebouw 400 Beethovenstraat te Amsterdam en het gevarieerde interieur van Beeld en Geluid in Hilversum. Een verscheidenheid aan projecten met verschillende uitdagingen die elk een ander soort expertise vragen.

De drijvende kracht achter al deze projecten zijn onze engineers en projectleiders. De hoogopgeleide engineers hebben de technische kennis in huis en zoeken graag de oplossing voor uw project. Onze projectleiders nemen niet alleen de planning voor hun rekening, maar zij sturen ook de projecten aan van A tot Z en bewaken de kwaliteit van het werk. Zo kunnen wij onze kwaliteitsstandaard garanderen en samen een prachtig eindresultaat leveren

Ons hoofdkantoor bevindt zich in het Achterhoekse Winterswijk, maar onze activiteiten blijven niet binnen de landsgrenzen. In de afgelopen jaren hebben wij naam gemaakt in zowel Duitsland als het Verenigd Koninkrijk. Wij bouwen bijvoorbeeld mee aan metrostations in Londen. Ook in het buitenland werken wij met onze eigen ervaren monteurs en de projectmanagers vliegen op en neer om de Sorba kwaliteit in het buitenland te kunnen garanderen.

Het team van Sorba

Jan Kosters | Sorba

Jan Kosters

Algemeen directeur

‘Ik zit al bijna 30 jaar in het vak; begon mijn carrière bij Sorba als engineer. In al die jaren is Sorba in staat gebleken de vernieuwende architectuur te volgen.’

Eric Hogeboom | Sorba

Eric Hogeboom

Commercieel directeur

‘Afwijkende projecten, die doen we het liefst. Daar kunnen we al onze creativiteit en ervaring op los laten. Onze kracht? We komen altijd met een oplossing.’

Jan Maarten Lieverdink | Sorba

Jan Maarten Lieverdink

Commercieel technisch adviseur Nederland en België

‘Van advies in het prille voortraject tot aan de verkoop van het project. Dat is prachtig. En dat is ook Sorba: wij zijn geen praatjesmakers, maar doen wat we zeggen.’

Helle Reinold | Sorba

Helle Reinold

Country Manager Deutschland

‘Het commerciële werk, de verkoop, heeft mij altijd al getrokken, maar ik ben opgeleid tot architect.  Ik begrijp de architect dus goed, heb vaak aan een half woord genoeg.’

Mel Noon | Sorba

Mel Noon

Business Development Manager UK

‘Sorba realiseert in Engeland geweldige projecten. Mijn hele leven werk ik in de bouw, dus van materialen weet ik alles. Die kennis draag ik graag over aan architecten tijdens de cursussen die ik geef.’

Altwin Wopereis | Sorba

Altwin Wopereis

Hoofd calculatie

‘Sorba is een platte organisatie, waardoor we snel kunnen schakelen. Dat moet ook,  er is voortdurend overleg tussen verkoop en uitvoering.’

Martine Graven | Sorba

Martine Graven

Secretaresse

‘De sfeer is hier goed; laagdrempelig en amicaal. Een keer in de maand hebben we met z’n allen  werkoverleg. Als ik dan zie wat Sorba de afgelopen jaren heeft gebouwd, ben ik best trots.’

Elma Veldboom | Sorba

Elma Veldboom

Secretaresse

‘Als secretaresse regel je vooral veel zaken. Het is hard werken, er is altijd wat te doen. Mijn functie is in al die jaren erg veranderd, maar Sorba blijft een fijne en stabiele werkgever.’

Vacatures

Naast de vacatures die hieronder staan zijn wij altijd op zoek naar jong talent (Bouwkundige of Wertuigbouwkundige opleiding) op HBO- en/of Universitair niveau. Stuur hiervoor een open sollicitatie met CV en motivatiebrief naar projects@sorba.nl.

Sorba heeft ook mogelijkheden voor stages en afstudeeropdrachten voor de richtingen bouwkunde en werktuigbouwkunde. Ook hiervoor kan een open sollicitatie worden gestuurd naar projects@sorba.nl. Pas je binnen ons profiel dan kijken we graag samen met jou naar de mogelijkheden voor een stage of afstudeeropdracht.

Calculator / Technisch Commercieel Medewerker Binnendienst

Sorba is in de bouw een grote speler op het gebied van gevels, stations etc.. Bekende referenties zijn het futuristische dak van de OV Terminal Arnhem, het iconische Filmmuseum EYE in Amsterdam en diverse grote metrostations in Londen. Vanwege de toenemende vraag en groei op de Nederlandse, Engelse en Duitse markt zijn wij voor onze afdeling calculatie op zoek naar een fulltime:

(Bouwkundig) Calculator / Technisch Commercieel Medewerker Binnendienst

De Functie:

Bij Sorba begint een project al tijdens de calculatie. Door de grote diversiteit aan projecten vergt elk project een nieuwe oplossing. Jij analyseert de bouwtekeningen en de wensen van de architect. Vervolgens werk je in samenwerking met collega’s het concept uit. Op basis van dit concept, zoek je de juiste leveranciers, maak je calculaties en stel je offertes op. Daarbij onderhoud je contact met klanten en leveranciers over product- en projectinformatie en informeer je de Sales Manager over de stand van zaken.

Profiel:

Je bent in bezit van een diploma HBO Bouwkunde, Werktuigbouwkunde of vergelijkbaar. Je werkt graag met cijfers, hebt technisch inzicht en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

Aanbod:

Sorba biedt jou een afwisselende en verantwoordelijke functie bij een gerenommeerd bedrijf waar kwaliteit en innovatie voorop staan. Naast een marktconform salaris bieden we jou een leuke collegiale sfeer en mogelijkheden voor leertrajecten en interne bijscholing.

Reactie:

Om te reageren op deze vacature stuur je voor 10 december 2018 je motivatiebrief en CV naar projects@sorba.nl onder vermelding van Vacature Calculator/Medewerker Binnendienst.

Voor meer informatie kun je contact opnemen via:

0543 546700| projects@sorba.nl

Stageopdracht: Marktonderzoek

Sorba is in de bouw een grote speler op het gebied van gevels, stations, etc. Bekende referenties zijn het futuristische dak van de OV Terminal Arnhem en het hele Arnhemse stationsgebied, het iconische Filmmuseum EYE in Amsterdam en diverse grote metrostations in Londen. Momenteel zijn wij werkzaam op de Nederlandse, Engelse en Duitse markt. Om ons werkgebied te vergroten zoeken wij een:

Stagiair/Afstudeerder: Opdracht Marktonderzoek

De Opdracht:

Sorba maakt specialistische en hoogwaardige afbouwprojecten voor gevels, stations en infrastructuur. Door groei van onze organisatie zoeken wij naar nieuwe werkgebieden. Hiervoor willen wij een grondig marktonderzoek laten uitvoeren of de Scandinavische markt een interessante optie voor ons is.

Profiel:

Je studeert HBO commerciële economie, international business of volgt een vergelijkbare studie. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal, kunt analytisch en zelfstanding werken en je vindt het leuk om nieuwe kansen voor Sorba te onderzoeken en uit te werken.

Aanbod:

Sorba biedt jou een interessante stage/afstudeeropdracht bij een internationaal en gerenommeerd bedrijf waar kwaliteit en innovatie voorop staan. Daarnaast krijg je de kans ervaring op te doen bij een gespecialiseerd bedrijf met leuke collega’s. Ook krijg je een stagevergoeding voor deze uitgebreide opdracht.

Reactie:

Deze stage is bedoeld voor de periode februari tot en met juni (of eerder indien gewenst). Om te reageren op deze stage/afstudeeropdracht stuur je je motivatiebrief en CV naar projects@sorba.nl onder vermelding van Stage/Afstudeeropdracht Marktonderzoek.

Voor meer informatie kun je contact opnemen via:

0543 546700| projects@sorba.nl