Over Sorba Projects

Hoewel Sorba Projects is begonnen als producent van convectoromkasting zijn wij tegenwoordig ook toegespitst op andere markten. Gevelbouw, interieurbouw en infrastructuurprojecten zijn onze voornaamste werkgebieden en we hebben hierin veel ervaring opgedaan. Over de afgelopen 40 jaar hebben we namelijk meegebouwd aan projecten als de golvende OV Terminal in Arnhem, het kleurrijke kantoorgebouw 400 Beethovenstraat te Amsterdam en het gevarieerde interieur van Beeld en Geluid in Hilversum. Een verscheidenheid aan projecten met verschillende uitdagingen die elk een ander soort expertise vragen.

De drijvende kracht achter al deze projecten zijn onze engineers en projectleiders. De hoogopgeleide engineers hebben de technische kennis in huis en zoeken graag de oplossing voor uw project. Onze projectleiders nemen niet alleen de planning voor hun rekening, maar zij sturen ook de projecten aan van A tot Z en bewaken de kwaliteit van het werk. Zo kunnen wij onze kwaliteitsstandaard garanderen en samen een prachtig eindresultaat leveren

Ons hoofdkantoor bevindt zich in het Achterhoekse Winterswijk, maar onze activiteiten blijven niet binnen de landsgrenzen. In de afgelopen jaren hebben wij namelijk naam gemaakt in zowel Duitsland als het Verenigd Koninkrijk. Wij bouwen bijvoorbeeld mee aan stations van de Londonse metrolijn Crossrail. Ook in het buitenland werken wij met onze eigen ervaren monteurs en de projectmanagers vliegen op en neer om de Sorba kwaliteit in het buitenland te kunnen garanderen.

Het team van Sorba Projects

Sorba_team_Jan

Jan Kosters

Algemeen directeur

‘Ik zit al bijna 30 jaar in het vak; begon mijn carrière bij Sorba als engineer. In al die jaren is Sorba in staat gebleken de vernieuwende architectuur te volgen.’

Eric Hogeboom

Eric Hogeboom

Commercieel directeur

‘Afwijkende projecten, die doen we het liefst. Daar kunnen we al onze creativiteit en ervaring op los laten. Onze kracht? We komen altijd met een oplossing.’

Jan Maarten Lieverdink

Jan Maarten Lieverdink

Commercieel technisch adviseur Nederland en België

‘Van advies in het prille voortraject tot aan de verkoop van het project. Dat is prachtig. En dat is ook Sorba: wij zijn geen praatjesmakers, maar doen wat we zeggen.’

Sorba_team_Helle

Helle Reinold

Country Manager Deutschland

‘Het commerciële werk, de verkoop, heeft mij altijd al getrokken, maar ik ben opgeleid tot architect.  Ik begrijp de architect dus goed, heb vaak aan een half woord genoeg.’

Sorba_team_Mel

Mel Noon

Business Development Manager UK

‘Sorba realiseert in Engeland geweldige projecten. Mijn hele leven werk ik in de bouw, dus van materialen weet ik alles. Die kennis draag ik graag over aan architecten tijdens de cursussen die ik geef.’

Sorba_team_Altwin

Altwin Wopereis

Hoofd calculatie

‘Sorba is een platte organisatie, waardoor we snel kunnen schakelen. Dat moet ook,  er is voortdurend overleg tussen verkoop en uitvoering.’

Sorba_team_Martine

Martine Graven

Secretaresse

‘De sfeer is hier goed; laagdrempelig en amicaal. Een keer in de maand hebben we met z’n allen  werkoverleg. Als ik dan zie wat Sorba de afgelopen jaren heeft gebouwd, ben ik best trots.’

Sorba_team_Elma

Elma Veldboom

Secretaresse

‘Als secretaresse regel je vooral veel zaken. Het is hard werken, er is altijd wat te doen. Mijn functie is in al die jaren erg veranderd, maar Sorba blijft een fijne en stabiele werkgever.’

Engineers

Hoogopgeleide technici die meedenken

Sorba is het liefst vanaf de conceptfase bij een project betrokken. Waarom? Dan kunnen onze engineers in alle fases hun expertise inzetten. Is het ontwerp technisch maakbaar? Wat zijn de kosten? Hoeveel en welk materiaal is nodig? Wij hebben maar liefst 25 engineers in dienst. Deze hoogopgeleide technici versterken elkaar en zijn de drijvende kracht achter ieder Sorba-project. Door te werken met een mock-up – het prototype van een ontwerp op ware grootte – krijgt de opdrachtgever een goed beeld van wat de engineers uitdenken. Zo wordt het eindresultaat beter.

Projectmanagers

Goede projectbegeleiding essentieel

Naast kundige en bevlogen technici is goede projectbegeleiding minstens zo belangrijk. Onze projectmanagers hebben naast  technische kennis ook het projectmanagement in de vingers.  Als spin in het web bewaken ze de plannen en letten scherp op het budget. Bovendien zijn ze het aanspreekpunt voor alle betrokken partijen en bestellen de materialen. Kortom: van begin tot eind sturen ze het project aan.

Optimaal samenwerken via het Bouw Informatie Model

Hoe werken onze engineers? Als sprake is van een complex ontwerp, dan wordt de tekening volgens ons technisch concept opgezet in Autodesk Inventor, een 3-D model aangevuld met bouwkundige randvoorwaarden. Zijn er wijzigingen? Onze engineers passen het aan. Het eindresultaat is een model dat BIM-proof is, en levert de input voor dit veelgebruikte Bouw Informatie Model. Deze manier van werken bevordert de samenwerking tussen alle betrokken bouwpartners en voorkomt faalkosten.

Managers met gevoel voor taal

Naast projecten in Nederland bouwt Sorba in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Vanzelfsprekend beheersen onze projectmanagers hun talen. Daar worden ze mede op geselecteerd! Werken wij aan de bouw van een metrostation in Engeland? Onze projectmanager is eindverantwoordelijk en wordt ondersteund door onze Engelse collega’s. Zo werkt dat bij ons.

Productie en Logistiek

Productie in eigen assemblagehal

Wij produceren de aluminium composiet beplatingen, beter bekend als Alpolic, in eigen huis. Daarnaast assembleren wij HSB en geïsoleerde gevelelementen; maken ze waterdicht, dampdicht en zo nodig brandveilig, zodat ze voldoen aan de bouwfysische eisen. Ook zetten wij de ramen en kozijnen erin. Heeft u een glasvezelversterkte betonnen gevel op maat nodig? Wij ontwerpen de gevel en verzorgen de productietekeningen, maar schakelen een van onze gespecialiseerde partners in voor de productie.

Montage

Poel aan ervaren montageteams

Werken wij aan een groot project, zoals station Arnhem of Utrecht? Onze eigen uitvoerders zijn ter plaatse om toezicht te houden. De montage moet volgens plan verlopen! Dat is onze verantwoordelijkheid. U kunt altijd rekenen op onze vakbekwame monteurs.

Logistiek in eigen hand

Elk project moet op rolletjes lopen. Oponthoud of vertraging is uit den boze. Daarom regelen wij de logistiek zelf. Zo houden wij de touwtjes perfect in handen. Onderdelen worden door ons zoveel mogelijk geprefabriceerd tot kant-en-klare elementen, vakkundig verpakt en perfect op tijd afgeleverd op de juiste plek op de bouwplaats.

Veilig en verantwoord bouwen

Omdat Sorba VCA gecertificeerd is, kunt u erop rekenen dat wij veilig, verantwoord en milieubewust werken.

Vacatures

Naast de vacatures die hieronder staan zijn wij altijd op zoek naar jong talent (Bouwkundige of Wertuigbouwkundige opleiding) op HBO- en/of Universitair niveau. Stuur hiervoor een open sollicitatie met CV en motivatiebrief naar projects@sorba.nl.

Sorba Projects heeft ook mogelijkheden voor stages en afstudeeropdrachten voor de richtingen bouwkunde en werktuigbouwkunde. Ook hiervoor kan een open sollicitatie worden gestuurd naar projects@sorba.nl. Pas je binnen ons profiel dan kijken we graag samen met jou naar de mogelijkheden voor een stage of afstudeeropdracht.

Werktuigbouwkundige/Bouwkundige Engineers (met groeipotentieel)

Sorba Projects BV., gevestigd in Winterswijk, realiseert hoogwaardige projecten in Nederland, België, Duitsland en Engeland. Wij verzorgen het projectmanagement, de engineering, productie en montage van complete projecten in de utiliteitsbouw en infrastructurele sector. Sorba is hierbij niet afhankelijk van bepaalde materialen, metalen, composieten of productieprocessen en is daardoor zeer goed in staat maximaal in te spelen op de veranderingen in architectuur en gevraagde materialen. Onze projectteams zijn voortdurend op zoek naar nieuwe innovaties en samenwerkingen met gespecialiseerde bedrijven waar ook ter wereld. Sorba verkent de grenzen van de huidige technieken in materiaaltoepassingen en engineering en probeert deze daar waar mogelijk te verleggen.

Wegens drukke werkzaamheden, zowel nationaal als internationaal, is Sorba Projects op zoek naar: Werktuigbouwkundige/Bouwkundige Engineers (met groeipotentieel)

De functie

In de functie van engineer werk je, onder leiding van een projectmanager, in het projectteam met vooraanstaande internationale architecten, adviesbureaus en producenten aan de beste oplossing voor het project. Je bent medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling, design, de uitwerking en de realisatie van zeer uiteenlopende projecten, zowel nationaal als internationaal. Voor de engineering, berekeningen en productie maakt Sorba Projects gebruik van de nieuwste softwarepakketten en heeft zij een eigen applicatie- en systeembeheerder in huis.

Profiel

Heb je ervaring met bovengenoemde werkzaamheden en/of sta jij aan het begin van je loopbaan en ben je (bijna) afgestudeerd op HBO en/of Universitair niveau richting Werktuigbouwkunde, Bouwkunde of gelijkwaardig: dan zoeken we jou om samen te ontdekken wat de mogelijkheden zijn binnen een goede en dynamische organisatie welke haar naam heeft gevestigd.

Reactie

Wil jij werken in een dynamische wereld bij een bedrijf dat inmiddels haar naam heeft verdiend in de bouwwereld, stuur dan een mail met je motivatie en CV naar projects@sorba.nl.