Projecten

Bent u op zoek naar materialen, technieken, inspiratie of oplossingen voor uw project? Door u te informeren over onze verschillende projecten hopen we u meer inzicht te kunnen geven in de mogelijkheden die Sorba Projects biedt. Van Alpolic tot beton en nieuwbouw tot renovatieprojecten, Sorba Projects denkt graag met u mee.

Mocht u nog vragen hebben of in gesprek willen gaan over de mogelijkheden, neem dan contact op met Jan Maarten Lieverdink; jmlieverdink@sorba.nl.

Alpolic; Aluminium Composiet Materiaal

Een materiaal dat wij veel toepassen in onze projecten is het aluminium composiet Alpolic. Door de veelzijdigheid, kwaliteit en ervaring met dit product zijn wij er van overtuigd dat dit voor veel projecten het juiste materiaal is. Lees hier meer over de mogelijkheden, kwaliteiten en toepassingen van Alpolic.

Renovatieproject Hogeschool Utrecht

In Augustus 2016 kreeg Sorba Projects de aanvraag voor de Hogeschool Utrecht in Amersfoort. Door problemen met de gevel van het in 2010 opgeleverde gebouw moest deze vervangen worden. Er werd daarom gezocht naar een gevelspecialist die de gevel van 3500 m², met behoud van de originele aanblik, kon vervangen.

Glasvezelversterkte betonpanelen

Met recente projecten zoals de OV Terminal Arnhem en een metrostation in Londen hebben we onze ervaring en kennis van glasvezelversterkte betonpanelen  uitgebreid. We hebben bij deze projecten in moeten spelen op allerlei ontwerp- en veiligheidsvoorschriften, waarvoor we nieuwe technieken en oplossingen hebben gevonden. We willen u graag meer laten weten over de mogelijkheden van glasvezelversterkte betonpanelen en de eigenschappen van dit materiaal.

Nieuwe machine voor Metroproject Londen

Voor een metrostation in Londen moeten gevelelementen ontwikkeld worden bestaande uit dichte lamellen. Onze engineers hebben hiervoor gesloten box sections in vinvorm ontworpen. Deze vinnen zijn 2 meter hoog, 19 cm diep, 2 cm dik en worden vervaardigd uit messing van 1 mm dik. Door de diepte en gesloten vorm van de lamel is een standaard kantmethode niet haalbaar. Wilt u weten hoe wij dit hebben opgelost lees dan verder.